Desteapta-te, romane!
Forum Romania Constienta

Sa privim putin Romania ca un organism.
Fiecare persoana este o celula, indiferent de varsta.
Romania  are nevoie de toate partile sale, celulele sale,
in primul rand de tine si de cei din jurul tau pentru a se ridica.Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Proiect de constientizare a romanilor de pretutindeni!

 
 

Motivatie

De zeci de generatii traim unii langa altii, comunicand si sperand ca va fi mai bine.
Fiecare generatie a trasmis la urmatoarea tot ce stia.
Fiecare generatie a educat pe urmatoarea in asa fel incat sa se descurce cat mai bine in societatea romaneasca.
Va aduceti aminte?
"Capul plecat sabia nu-l taie!"
"Daca lucrezi si iti vezi de treaba ai tot ce iti trebuie."
"Nu musca mana care te hraneste."
"Cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea".
"Conducatorii urmaresc doar sa folosesca la capacitate maxima resursele si forta de munca pentru a obtine putere si inavutire."
"Conducatorii n-au cum sa ne asigure o viata mai usoara daca noi ne razvratim si nu ne vedem de treaba."
Am transmis romane, din generatie in generatie aceste invataturi, le-am pastrat cu strasnicie, educand copii in acest mod.
Copii fiecarei generatii, pana la noi si dupa noi, ne-au privit cu ochii mari , umezi ca de caprioara si nerabdatori: "Cum o sa fie cand o sa fiu mare!". La randul nostru am intrebat acelasi lucru.
Raspunsul era si este acelasi: "Sa speram ca o sa fie bine!".
De zeci de generatii tragem din greu, trecem prin situatii demne de Sisif, ne luptam cu resursele extrem de limitate de pe o zi pe alta, si speram, speram ca va fi mai bine.
O generatie intreaga a cantat si a crezut in: "noi in anul 2000, cand....", a sperat si a reusit ca in anul 2000 sa intre libera.
Dupa aceea s-a decis acesta generatie sa revina la vechile invataturi, urmand legile asa cum sunt, platind-usi taxele as cum sunt, lucrand pentru salariul asa cum este si sperand ca totul va fi bine cand copii sai vor fi mari.
Ca generatia dinainte, si ca cea dinaintea acelei generatii si asa mai departe.
Si copii nostrii ne privesc cu ochi intrebatori si sinceri: "Viata e frumoasa , asa-i?, "O sa fie bine asa-i?", "Tati si mami, asa-i ca ma asteapta o viata plina de surprize?", "Asa-i ca daca invat bine si te ascult viata va fi exact asa cum o doresc?".
Auzim discutiile intre ei cand se joaca: "Tati al meu daca ma supara cineva e vai de el, tati e puternic.", "Cand cresc mare, fac si eu ca tati si mami, fac bani multi, si cumpar o ciocolata, si jucarii mici, ca alea mari sunt scumpe si nu se cumpara.", "Cand cresc mare fac bani si ii dau la mami si la tati sa nu mai fie suparati."......
Cum le spunem ce ii asteapta? Cum le spunem ca noi nu mai avem curajul sa continuam ce am inceput la Revolutie? Cum le spunem ca maine poimaine e posibil sa ramanem fara serviciu, si va trebui sa locuim in strada? Cum le spunem ca nu credem ca vor avea viata pe care o viseaza?
Cum le spunem adevarul, ca noi doar speram, ca inaintasii nostrii , chiar daca stim ca ei au sperat degeaba?
Cum le spunem ca suntem puternici doar in casa, pe cand in societate suntem slabi?
Cum le spunem ca speranta e cea care moare ultima?
Cum le explicam....ce este aceea speranta?
Cum le explicam cine este batranul inghetat de la colt, bunicul care sta la coada la medicamente numarand de zeci de ori banii,betivul cu familie mare care sta in birt privind in gol? Cum le explicam de unde avem lacrimi in ochi privind la ei, copii nostrii, in ziua in care primim salariul? Cum le explicam de ce exista pe rafturi jucarii asa de multe si de frumoase care nu le cumpara nimeni? Cum le explicam ca incalzirea globala, este posibil ca, imediat dupa ce noi ne retragem in morminte,sa faca planeta un iad?
Cum avem inima sa le spunem adevarul? Cum avem inima sa le spunem sa spere?
Sa spere in ce?
Ei au incredere in noi....si noi stam si speram?
Ca toti care ne conduc acum ne duc in directia buna? Speranta asta mai exista sau doar in mintea noastra?
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one